Βρείτε τη σωστή σακούλα Swirl για τη δική σας ηλεκτρική σκούπα εδώ με μόνο δύο βήματα
Επικίνδυνη η οικιακή σκόνη

Επικίνδυνη η οικιακή σκόνη

Όχι τόσο αθώα όσο νομίζετε

Ενοχλητική, δυσάρεστη και ανθυγιεινή – κάθε σπίτι έχει πρόβλημα με την οικιακή σκόνη.

Αυτό που δεν συνειδητοποιούν πολλοί άνθρωποι είναι ότι τα σωματίδια σκόνης αποτελούνται από δισεκατομμύρια μέρη, με το μεγαλύτερο κομμάτι να είναι λεπτή σκόνη. Αυτοί οι μικροσκοπικοί κόκκοι σκόνης το μόνο σίγουρο είναι ότι βλάπτουν την υγεία σας. Περιλαμβάνουν γύρη, περιττώματα οικιακών ακάρεων, βακτήρια και σπόρια μούχλας. Τα σωματίδια λεπτής σκόνης μπορεί να εισέλθουν βαθιά στους πνεύμονές σας και να ερεθίσουν το αναπνευστικό σύστημα. Αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα μόνο για εκείνους με αλλεργίες, αλλά και στους υγιείς ανθρώπους. Μάθετε εδώ πώς να προστατεύετε τον εαυτό σας από την οικιακή σκόνη ή δείτε το βίντεό μας τώρα.


Γιατί η λεπτή σκόνη μπορεί να είναι επικίνδυνη για την υγεία σας;Μεταξύ άλλων πραγμάτων η λεπτή σκόνη αποτελείται από γύρη, περιττώματα ακάρεων, βακτήρια και σπόρια μούχλας. Όσο πιο μικρή η σκόνη, τόσο πιο επικίνδυνη είναι για την υγεία.

Η λεπτή σκόνη δεν επηρεάζει μόνο τα άτομα με αλλεργίες, μπορεί επίσης να προκαλέσει αναπνευστικές νόσους σε υγιή άτομα. Είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για βρέφη, μικρά παιδιά και όσους έχουν αλλεργίες. Καθώς αναπτύσσονται τα παιδιά, ο ιστός των πνευμόνων μπορεί να επηρεαστεί άσχημα.Όταν βάζετε ηλεκτρική σκούπα στο σπίτι, τότε πιστεύετε ότι το σπίτι σας είναι καθαρό. Αυτό όμως που γνωρίζουν λίγα άτομα είναι ότι η λεπτή σκόνη αναρροφάται και έπειτα απελευθερώνεται ξανά κατά την απόρριψη της σκόνης. Ποιο σύστημα καθαρισμού με ηλεκτρική σκούπα μπορεί να σας προστατέψει καλύτερα από αυτό;


Η Swirl® ζήτησε από δύο ινστιτούτα δοκιμών να μετρήσουν τη μόλυνση του αέρα κατά το άδειασμα των ηλεκτρικών σκουπών – χρησιμοποιώντας επιλεγμένα μοντέλα με ή χωρίς σακούλες ηλεκτρικής σκούπας. Αυτά είναι τα αποτελέσματα:

Οι ηλεκτρικές σκούπες χωρίς σακούλες εκπέμπουν περισσότερα μίνι σωματίδια κατά το άδειασμα και τον καθαρισμό σε σχέση με τα μοντέλα με σακούλες. Οι ειδικοί μέτρησαν έως και δέκα φορές μεγαλύτερη συγκέντρωση λεπτής σκόνης στον αέρα σε σχέση με τη χρήση συσκευών με σακούλα ηλεκτρικής σκούπας.

Μετρήθηκαν τρεις φορές περισσότερα ανθυγιεινά βακτήρια, μούχλα και αλλεργιογόνα στον αέρα κατά την απόρριψη σκόνης σε ηλεκτρικές σκούπες χωρίς σακούλα.

Κατά την απόρριψη σκόνης από μια σακούλα ηλεκτρικής σκούπας Swirl® έχετε λιγότερη επαφή με λεπτή σκόνη, βακτήρια, αλλεργιογόνα και μούχλα. Έχετε επίσης λιγότερα να κάνετε, επειδή εξαιτίας της χαμηλής χωρητικότητας του συλλέκτη σκόνης στις ηλεκτρικές σκούπες χωρίς σακούλες, πρέπει να τις αδειάζετε και να τις καθαρίζετε τουλάχιστον οκτώ φορές πιο συχνά.Πώς μπορείτε να προστατέψετε την υγεία σας;

Μειώστε την επαφή με τη σκόνη στο ελάχιστο και διατηρήστε το σπίτι σας καθαρό. Αν σκουπίζετε το σπίτι σας τακτικά με την ηλεκτρική σκούπα, τότε μπορείτε να διατηρείτε τα επίπεδα σκόνης στο ελάχιστο.

Μια ηλεκτρική σκούπα με σακούλα έχει το πλεονέκτημα ότι διατηρεί την αλλεργιογόνο σκόνη με ασφάλεια στη σακούλα – έτσι, ακόμα και όταν απορρίπτετε τη σακούλα δεν μπορεί να προκαλέσει άλλη ζημιά.

Οι σακούλες ηλεκτρικής σκούπας της Swirl® σάς βοηθούν να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα για τα εξής:

Φιλτράρισμα κατά των αλλεργιογόνων:

Το στρώμα λεπτού φιλτραρίσματος κρατά με ασφάλεια στη σακούλα όχι μόνο τη φυσιολογική οικιακή σκόνη, αλλά και την αλλεργιογόνο λεπτόκοκκη σκόνη, όπως γύρη, σπόρια μούχλας, περιττώματα ακάρεων και βακτήρια.

Υγιεινή απόρριψη:

Οι σακούλες ηλεκτρικής σκούπας διαθέτουν κλείσιμο Dirtlock®. Έτσι μπορείτε να απορρίψετε τη σακούλα χωρίς να διαφεύγει πολλή σκόνη ή ακαθαρσίες. Η σκόνη μένει εκεί που ανήκει: στη σακούλα.

Λιγότερη δουλειά:

Κατά την απόρριψη μιας σακούλας ηλεκτρικής σκούπας Swirl® έχετε λιγότερη επαφή με λεπτή σκόνη, βακτήρια, αλλεργιογόνα και μούχλα. Έχετε επίσης λιγότερα να κάνετε, επειδή εξαιτίας της χαμηλής χωρητικότητας του συλλέκτη σκόνης στις ηλεκτρικές σκούπες χωρίς σακούλες, πρέπει να τις αδειάζετε και να τις καθαρίζετε τουλάχιστον οκτώ φορές πιο συχνά.

Η οικιακή σκόνη με απλά λόγια
5 συμβουλές για καθαρό σπίτι

5 συμβουλές για καθαρό και υγιές σπίτι

Μειώστε τη λεπτή σκόνη.

Κατά το μαγείρεμα, ο απορροφητήρας εξάγει τα περισσότερα από τα σωματίδια λεπτής σκόνης. Οι σίτες κατά της γύρης στα παράθυρά σας εμποδίζουν την είσοδο της γύρης στο σπίτι σας.

Έξυπνος αερισμός.

Ο αερισμός, αφήνοντας τα παράθυρα ορθανοιχτά για δέκα λεπτά μειώνει τη σκόνη και τα καυσαέρια που υπάρχουν στο σπίτι από το να αφήσετε τα παράθυρα μισάνοιχτα για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα.

Αυξήστε την υγρασία.

Η σκόνη μεταδίδεται πιο αργά όταν ο αέρας είναι λιγότερο ξηρός. Τα φυτά και τα μπολ γεμάτα με νερό επάνω/στη θέρμανση βοηθούν πολύ.

Μπορείτε και χωρίς συλλέκτες σκόνης.

Η διακόσμηση, τα βαριά χαλιά και οι κουρτίνες προσελκύουν μαγικά τη σκόνη. Αν θέλετε να τα κρατήσετε, τότε θα πρέπει να ξεσκονίζετε και να καθαρίζετε τακτικά τα υφάσματα.

Καθαρίστε με τη σωστή σειρά.

Οι ηλεκτρικές σκούπες με φίλτρα σωματιδίων και οι σακούλες ηλεκτρικής σκούπας Swirl® κάνουν τη χρήση της ηλεκτρικής σκούπας ακόμα πιο αποδοτική και πιο υγιεινή. Είναι επίσης καλό πρώτα να σκουπίζετε και μετά να ξεσκονίζετε. Διαφορετικά, η σκόνη που σηκώνεται από το πάτωμα θα κάτσει επάνω σε άλλες επιφάνειες ξανά.

Περαιτέρω θέματα ανάγνωσης

Πόσο υψηλό είναι το επίπεδο μόλυνσης με λεπτή σκόνη στο οποίο εκτιθέμεθα κάθε φορά που απορρίπτουμε τη σκόνη που έχουμε ρουφήξει ή που καθαρίζουμε και συντηρούμε την ηλεκτρική σκούπα;

Αυτή η ερώτηση τέθηκε σε δύο έρευνες που διεξάχθηκαν από το SGS Institut Fresenius και τη DMT GmbH & Co. KG για τη Swirl®. Οι ειδικοί υπέβαλαν σε δοκιμή τη μόλυνση σκόνης και μικροβίων με διαφορετικούς τύπους ηλεκτρικής σκούπας – ηλεκτρικές σκούπες με και χωρίς σακούλες.

Τα αποτελέσματα της DMT δείχνουν ότι η μόλυνση με σκόνη κατά το άδειασμα και τον καθαρισμό της ηλεκτρικής σκούπας χωρίς σακούλα είναι πάνω από πέντε φορές μεγαλύτερη από αυτήν στις ηλεκτρικές σκούπες με σακούλα – ακόμα και 20 λεπτά μετά την απόρριψη της σκόνης, η μόλυνση ήταν τρεις φορές μεγαλύτερη. Κατά το άδειασμα μιας συσκευής χωρίς σακούλα, οι ειδικοί της DMT μέτρησαν μια κορύφωση δέκα φορές υψηλότερης μόλυνσης με λεπτή σκόνη. Για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, η DMT βρήκε ότι πάνω από 800 μικρογραμμάρια λεπτής σκόνης ανά κυβικό μέτρο απελευθερώθηκαν στον αέρα. Αυτό ισούται με 16 φορές τα ευρωπαϊκά όρια για λεπτή σκόνη ανά κυβικό μέτρο αέρα (50 μικρογραμμάρια την ημέρα) και υπερβαίνει κατά πολύ τις τιμές σε ώρα αιχμής στον πιο πολυσύχναστο δρόμο της Στουτγκάρδης: Στη διασταύρωση Neckartor μετρήθηκαν περίπου 146 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο.

Σύμφωνα με το SGS Institut Fresenius, οι ηλεκτρικές σκούπες χωρίς σακούλα έχουν επίσης μικρότερη χωρητικότητα στον συλλέκτη σκόνης κι έτσι πρέπει να τον αδειάζετε και να τον καθαρίζετε τουλάχιστον οκτώ φορές πιο συχνά, με αποτέλεσμα ο χρήστης να υποβάλλεται επίσης πιο συχνά στη μόλυνση από λεπτή σκόνη. Το SGS Institut Fresenius επίσης μέτρησε την πυκνότητα της μούχλας και των βακτηρίων στις ηλεκτρικές σκούπες – και κατέληξε στο παρακάτω συμπέρασμα: Η μικροβιακή μόλυνση της συσκευής και του φίλτρου είναι σαφώς μετρήσιμη στις ηλεκτρικές σκούπες χωρίς σακούλα.

Σύμφωνα με τη DMT, η συγκέντρωση βακτηρίων και μούχλας στον αέρα κατά την απόρριψη σκόνης από μια συσκευή χωρίς σακούλα είναι επίσης τρεις φορές μεγαλύτερη από όταν χρησιμοποιείται σακούλα ηλεκτρικής σκούπας. Εντοπίστηκαν τρεισήμισι φορές περισσότερα αλλεργιογόνα ακάρεα πιο συχνά.

Σακούλες ηλεκτρικής σκούπας Swirl® τηλεοπτικό σποτ 2017 - με Stiftung Warentest
Σακούλες ηλεκτρικής σκούπας Swirl® τηλεοπτικό σποτ 2016 - ηλεκτρικές σκούπες χωρίς σακούλα
Swirl® Staubsaugerbeutel TV-Spot 2016 - Staubsauger mit Beutel